5 tips voor het behouden van uw financiële resoluties voor 2018

Als ondernemer of ondernemer weet u de waarheid van het oude gezegde dat u soms geld moet uitgeven om geld te verdienen. Maar u moet ook geld besparen om geld te hebben! En het besparen van meer geld geldt consequent als een top financiële resolutie die mensen elk nieuw jaar maken.

We moeten het allemaal doen – of we nu een robuust noodfonds opbouwen, onze pensionering veiligstellen, of het vermogen creëren dat we nodig hebben om een bedrijf en levenslange welvaart te bouwen. Maar hoeveel mensen slagen er eigenlijk?

Volgens sommige rapporten slaagt 80% van de mensen die een nieuwjaarsresolutie maken er niet in ze te houden. Toch weten we dat mensen die resoluties aannemen tien keer meer kans hebben om hun doelen te bereiken dan mensen die dat niet doen.

Voor veel mensen is de start van een nieuw jaar de trigger om hun gedragspatronen te veranderen en zichzelf in te zetten voor een levenslange reis naar financiële zekerheid en zelfredzaamheid.

Wat is er nodig om een van de succesvolle paar te zijn? Wat kunt u deze keer doen om uw kans te vergroten dat u op het goede spoor blijft wanneer de volgende nieuwjaarsdag rondrent?

1. Begrijp dat echte, permanente verandering van binnenuit komt, in plaats van van externe druk.
In hun baanbrekende boek, Changing for Good, keken drie psychologen naar 130 verschillende technieken die mensen gebruikten om te stoppen met roken. Ze ontdekten dat het niet een gebrek aan krachtige en effectieve stoptechnieken is die zoveel rokers verslaat. Het zijn veeleer de interne denkprocessen die permanente, levensverbeterende veranderingen voorkomen (of mogelijk maken).

Hun ontdekking trok de aandacht van toonaangevende academici, klinisch psychologen, levenscoaches en auteurs die onderzoeken waarom bepaalde mensen in staat zijn om een levensveranderend doel te stellen, het te ontmoeten en zichzelf ervan te weerhouden terug te vallen.

Het goede nieuws: onderzoekers hebben ontdekt dat we het allemaal in ons hebben om ons gedrag aan te passen en de “Finish Afwerkingslijn” te doorkruisen, ongeacht hoe ingebakken onze gewoonten zijn. Wanneer je bedenkt hoe de mentaliteit alles in ons leven beïnvloedt, is het geen verrassing dat dit de sleutel is tot het bereiken van onze financiële doelen.

2. Draag bondgenoten in om je op het goede spoor te houden.
Veel mensen hebben externe steun nodig als ze besluiten serieus te worden over hun financiële beslissingen.

M. Kathryn Seifert, een psycholoog uit Maryland die drie klinieken voor geestelijke gezondheidszorg beheert, zegt dat een coach – of het nu een huurder, een vriend of een religieuze leider is – mensen kan helpen hun toezeggingen te versterken.

De klinieken van Dr. Seifert zien ongeveer 2000 noodlijdende individuen per jaar, waarvan velen worstelen met financiële crises. Voor de meeste mensen biedt de juiste motivatie in combinatie met doorzettingsvermogen en de hulp van een coach wat ze nodig hebben om hun doelen te bereiken, zegt ze.

3. Stel prikkels en consequenties in voor het vasthouden aan of het overtreden van uw verplichtingen.
Overweeg het gebruik van websites zoals www.stickk.com waarmee u uzelf kunt stimuleren om aan uw verplichtingen te blijven voldoen en boetes kunt instellen om ze te overtreden.

Deze wortel- en stokbenadering is afhankelijk van drie factoren: een doel en een scheidsrechter, volgens een artikel ga een paar jaar een verbinteniscontract aan.

Wanneer je een verbintenis op deze manier bindend maakt, zal je je twee keer bedenken voordat je terugvalt. Sterker nog, de beloningen die horen bij het nakomen van je verplichtingen zorgen voor een positief patroon van positieve bekrachtiging. En dat maakt het gemakkelijker om op schema te blijven terwijl u vooruitgaat.

4. Sla de medelijdenpartij over als je tekort schiet.
Wikkel jezelf niet in de schuld als je faalt. Neem in plaats daarvan zelf een back-up, leer van je fouten en ga meteen weer aan het werk richting je doel.

Steve Siebold, auteur van How Rich People Think, zegt dat een van de belangrijkste verschillen tussen degenen die worden verslagen door financiële blokkades en degenen die barrières op hun weg verslaan, is hoe ze reageren op teleurstelling.

Siebold schat dat 40 tot 60 procent van de meest succesvolle beleggers, ondernemers en leidinggevenden van vandaag meerdere keren hebben gefaald. Degenen die het snelst rebelleren en het meest succesvol zijn, zetten het emotionele denken terzijde en zetten hun gedachten op een logische weg naar voren.

5. Stel jezelf niet op voor mislukkingen door aan te dringen op een alles-of-niets-verandering.
Judith A. Belmont, een psychotherapeut en auteur van de ‘The Swiss Cheese Theory of Life’, heeft de voornemens van het nieuwe jaar beschreven als ‘een opzet voor mislukken’ omdat ze een alles of niets houding tegenover verandering omhelzen.

Belmont waarschuwt tegen perfectionisme en adviseert in plaats daarvan geduld en volharding.

“Het maakt niet uit waar je op reis bent, het gaat erom welke richting je op gaat”, zegt ze. “Leer van het verleden, accepteer tekortkomingen, besef waar je bent