Apache Mnemonic is nu een project op topniveau

De Apache Software Foundation heeft aangekondigd dat Apache Mnemonic afstudeert van de Apache Incubator om een ​​Top-Level Project te worden. Dit betekent de voortgang en het succes van het project.

Apache Mnemonic is een open-source objectplatform voor de verwerking en analyse van gekoppelde objecten, volgens de stichting. Het is ontworpen om prestatieproblemen als Big Data aan te pakken, zoals serialisatie, caching, knelpunten in het gebruik van computers en niet-vluchtige geheugenopslagmedia.

download (11)

“De Mnemonic-community blijft nieuwe manieren verkennen om de prestaties van real-time Big Data-verwerking / -analyse aanzienlijk te verbeteren,” zei Gang “Gary” Wang, vice-president van Apache Mnemonic. “We hebben hard gewerkt om zowel onze code als community de Apache Way te ontwikkelen, en zijn vereerd om af te studeren als een Apache Top-Level Project. Het op Java gebaseerde project omvat een verenigd platform dat een kader mogelijk maakt, een duurzaam objectmodel en een rekenmodel, een uitbreidbaar focuspunt voor optimalisatie en integratie met Big Data-projecten zoals Apache Hadoop en Apache Spark. Het project is gebruikt in sectoren zoals e-commerce, financiële diensten en halfgeleiders.

“Apache Mnemonic vult de leegte van het vermogen om objecten op de heap direct te behouden, waardoor het nuttig is om in de productie Big Data-verwerkingstoepassingen bij verschillende grote organisaties te versnellen”, aldus Henry Saputra, ASF-lid en incubatiemedewerker van Apache Mnemonic. “Ik ben blij dat de community is gegroeid en snel de Apache Way van softwareontwikkeling heeft omarmd en progressieve releases heeft gemaakt. Het was een geweldige ervaring om deel uit te maken van dit project. ”

Met het project kunnen objecten rechtstreeks worden benaderd of benaderd via andere computertalen zoals C en C / ++. Volgens de website van het team werkt het momenteel aan pure Java-geheugendienst, duurzame objectvectorisatie en duurzame queryservicefuncties.

“Apache Mnemonic biedt een uniforme interface voor geheugenbeheer”, zegt Yanhui Zhao, committer van Apache Mnemonic. “Het speelt een belangrijke rol bij het hervormen van het geheugenbeheer in de huidige computerarchitectuur, samen met de ontwikkelingen van NVM’s met grote capaciteit, en maakt een soepele overgang van de huidige mechanisch gebaseerde opslag naar flash-gebaseerde opslag met de minimale kosten.”

www.margarethlake.nl